Acasă Politic Bucureşti: Proiect de lege pentru interzicerea organizatiilor si smbolurilor comuniste

Bucureşti: Proiect de lege pentru interzicerea organizatiilor si smbolurilor comuniste

DISTRIBUIȚI

117021 – 18022013 – Andrei Muraru, preşedintele Executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), anunţă pregătirea unui proiect de lege privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor comuniste şi a promovării cultului persoanelor vinovate de acte de represiune.

În cadrul primei ediţii a emisiunii de istorie recentă „Asta la istoria! Asta la memoria, nene!”, difuzată de Radio Guerrilla, preşedintele executiv al IICCMER a dezvăluit planurile instituţiei de a prezenta Guvernului un proiect de lege care să reglementeze definirea organizaţiilor şi simbolurilor comuniste, precum şi a actelor de represiune săvârşite în perioada 1945 – 1989. În plus, proiectul vizează sancţionarea constituirii de organizaţii comuniste, a promovării simbolurilor comuniste şi a cultului persoanelor vinovate de acte de represiune în perioada respectivă.

Conform reprezentantului IICCMER, proiectul de lege va ajunge pe masa Guvernului în luna mai a acestui an. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.