Acasă Politic Rep. Moldova: Presedintele Timofti cere respingerea motiuni depusa de comunisti

Rep. Moldova: Presedintele Timofti cere respingerea motiuni depusa de comunisti

DISTRIBUIȚI

117383 – 01032013 – O eventuală demitere a Guvernului de la Chişinău la jumătate de mandat ar putea prejudicia parcursul european al Republicii Moldova. Este poziţia preşedintelui Nicolae Timofti, care îndeamnă deputaţii să nu susţină moţiunea de cenzură propusă în Parlament de PCRM, potrivit Romanian Global News.

„Preşedintele îşi exprimă încrederea că deputaţii vor trata cu responsabilitate iniţiativa PCRM şi vor ţine cont de interesul naţional al RM – integrarea europeană. O eventuală demitere la jumătate de mandat a Guvernului ar putea periclita parcursul european al Republicii Moldova. Preşedintele Timofti atrage atenţia asupra pericolului ca procesul de modernizare al ţării să fie întrerupt de forţe ostile cursului european al RM”, a declarat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Vlad Ţurcanu.

Nicolae Timofti consideră că partidele din Parlament ar trebui să se alieze într-o coaliţie pro-occidentală. „Preşedintele propune ca în situaţia actuală să se recurgă la negocieri pentru a se păstra cursul european al ţării”, a mai spus Țurcanu.

El a precizat că şeful statului va continua consultările cu liderii partidelor din AIE şi cu societatea civilă.

„Consultările vor continua în zilele următoare. Acum două zile preşedintele a avut o discuţie de două ore cu Marian Lupu. Astăzi s-a întâlnit cu premierul Vlad Filat. Ieri a purtat discuţii cu lideri de opinii, ONG-uri. Majoritatea dintre ei susţin apelul preşedintelui la conciliere şi continuitatea actului de guvernare în formula actuală. În zilele următoare s-ar putea să există o întrevedere şi cu domnul Mihai Ghimpu”, a mai spus Ţurcanu.

PCRM a depus la Parlament o moţiune de cenzură, semnată de 34 de deputaţi comunişti. Documentul urmează să fie examinat la una dintre următoarele şedinţe ale Parlamentului, la data la care o vor decide deputaţii.

Deputaţii PCRM susţin că Guvernul „a devenit şantajabil şi a pierdut dreptul de a exercita conducerea generală a administraţiei publice”. Opoziţia parlamentară a mai menţionat că moţiunea are la bază şi faptul că mai mulţi membri ai Guvernului au ajuns în centrul unor scandaluri legate de corupţie. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.