Acasă Politic Strasbourg: Viorica Dăncilă cere mai multi bani pentru Programul trilateral România, Republica...

Strasbourg: Viorica Dăncilă cere mai multi bani pentru Programul trilateral România, Republica Moldova, Ucraina

DISTRIBUIȚI

116740 – 07022013 – Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, a adresat Comisiei Europene o întrebare referitoare la creşterea finanţării pentru derularea proiectelor de cooperare trilaterală România, Republica Moldova, Ucraina, pentru perioada 2014-2020.

„Interesul pentru Programul de cooperare trilaterală România, Republica Moldova, Ucraina destinat proiectelor din domeniile: dezvoltare economică şi socială, infrastructura de frontieră, mediu, situaţii de urgenţă sau „people to people” a fost foarte mare în rândul posibililor beneficiari, dovadă fiind şi numărul mare de solicitări depuse”, se menţionează în întrebarea adresată de deputatul român Comisiei Europene.

„Acest gen de proiecte reprezintă o importantă pârghie de dezvoltare, permit crearea de punţi de legătură între comunităţile din zonele de frontieră, dar şi stabilirea unor relaţii directe între cele trei ţări participante la program”, se spune în întrebarea menţionată.

Potrivit deputatului român, suma alocată pentru proiectele admise a fost mult prea mică în comparaţie cu numărul de solicitări şi necesităţile comunităţilor interesate.

Ca atare, europarlamentarul, Viorica Dăncilă, vrea să ştie dacă Executivul european are în vedere creşterea alocării bugetare pentru derularea proiectelor de cooperare trilaterală România, Republica Moldova, Ucraina, în următoarea proiecţie financiară 2014-2020, având în vedere nevoile sporite de finanţare şi gradul mare de interes pentru acest program. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.