Acasă Politic Strasbourg: Viorica Dăncilă vrea strategie pe termen lung de combatere a fraudelor...

Strasbourg: Viorica Dăncilă vrea strategie pe termen lung de combatere a fraudelor fiscale

DISTRIBUIȚI

116770 – 08022013 – Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, consideră că, lansarea mecanismului de reacţie rapidă împotriva fraudelor în materie de TVA trebuie să fie urmată de o strategie pe termen lung de combatere a fraudelor fiscale.

„Fraudele în sistemul taxei pe valoare adăugată, mai ales cele la nivel transfrontalier, apar foarte uşor, având în vedere faptul că, piaţa unică europeană oferă posibilitatea ca multe produse să circule fără să fie taxate”, a afirmat deputatul român, în sesiunea plenară de la Strasbourg, în cadrul dezbaterii privind Raportul David Casa privind sistemul comun al taxei pe valoare adăugată în ceea ce priveşte un mecanism de reacţie rapidă împotriva fraudelor în materie de TVA. „Fraudele fiscale şi în materie de TVA determină totodată distorsiuni importante ale pieţei interne, ele constituie obstacole pentru concurenţa corectă şi determină pierderi consistente serviciilor publice la nivel naţional, generând anual pierderi de miliarde de euro la nivelul Uniunii”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Potrivit europarlamentarului român, sunt afectate „societăţile care respectă legislaţia în materie, iar statele membre trebuie să coopereze cât mai strâns pentru a contracara fenomenul”.

„Susţin propunerea raportorului de lansare a mecanismului de reacţie rapidă, urmat de o strategie pe termen lung de combatere a fraudelor, care să permită totodată o armonizare a sistemelor TVA din statele membre, fără de care evazioniştii vor găsi mereu oportunităţi noi de fraudă”, a concluzionat europarlamentarul PSD. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.