Acasă Politic Arad: Prins la frontieră cu bunuri şi bani furate din Slovenia

Arad: Prins la frontieră cu bunuri şi bani furate din Slovenia

DISTRIBUIȚI

117743 – 15032013 – Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Nădlac (Arad), au prins un român care, sprijinit de concubina sa, a furat bunuri şi bani dintr-un autocar românesc aflat în Slovenia.

Cei doi, ambii din Buureşti, s-au prezentat, joi, pentru a intra în ţară, cu un autoturism înmatriculat în România. Deoarece aveau unele informaţii, poliţiştii de frontieră au făcut un control amănunţit asupra autoturismului şi a celor doi. Pe bancheta din spate a autoturismului, sub haine, a fost găsită o geantă cu documente aparţinând unei firme de transport din România, un telefon mobil iar în portiera din spate trei plicuri care conţineau euro. Totodată, asupra bărbatului au fost descoperite două cutii în care se aflau telefoane mobile Iphone 5, iar asupra femeii un portofel cu bani şi diferite carduri bancare. În urma inventarierii sumelor de bani s-a stabilit ca este vorba de 15.355 euro. În cadrul cercetărilor s-a stabilit că bunurile şi banii au fost sustrase de către bărbat dintr-un autocar al unei firme de transport din România, care se întorcea cu 53 de pasageri din Spania. În timp ce autocarul staţiona la o benzinărie pe teritoriul Sloveniei, iar şoferii şi pasagerii se aflau în restaurant, bărbatul a urcat în autocar şi a furat bunurile şi sumele în valută. Bărbatul a declarat că a lucrat anterior la firma de transport şi că a sustras geanta de valori a şoferului pentru a-şi recupera o datorie a firmei faţă de el. Femeia a declarat că nu ştia de planurile concubinului său şi a aflat abia după ce acesta a sustras bunurile şi sumele de bani. Conform declaraţiei tinerei, cei doi au convenit să ascundă bunurile pentru ca, odată ajunşi în ţară, să găsească o modalitate de a le înapoia.

La amândoi li s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat iar bunurile şi banii au fost reţinute. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.