Acasă Politic Brasov: Consul contabandist

Brasov: Consul contabandist

DISTRIBUIȚI

117779 – 18032013 – Procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Braşov, au destructurat un grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din români, moldoveni şi iordanieni, specializat în evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigări.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, membrii grupării au pus în funcţiune, în judetul Braşov si in oraşul Mizil, judetul Prahova, doua fabrici clandestine de produs ţigări contrafăcute, pe care le comercializau fără a plăti taxele şi accizele datorate bugetului de stat.

Prejudiciul este estimat la 825.000 lei.

Ţigările contrafacute erau comercializate pe întreg teritoriul României.

Liderul grupării, Hariton Veaceslav, cu cetatenie moldovenească, a organizat introducerea în ţară a unor utilaje specifice pentru fabricarea şi ambalarea ţigaretelor, a materiilor prime aferente procesului de producţie (tutun vrac şi foiţe de ţigarete) şi a forţei de muncă (cu prioritate cetăţeni moldoveni cu o condiţie materială modestă) şi a înfiinţat în diverse locaţii linii ilegale de producţie a ţigaretelor contrafăcute.

Grupul a fost sprijinit în activitatea de contrabandă de catre Dahabreh Raed, 51 ani, consulul onorific al Iordaniei la Brasov, care, pentru a se sustrage urmaririi penale, in seara zilei de 16 martie 2013, a incercat sa paraseasca Romania, prin aeroportul Otopeni, şi să ajungă în Iordania.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate de către procurorii DIICOT au fost ridicate utilaje de producere şi ambalare ţigări, peste două tone de tutun vrac, 10.000 ţigarete, timbre, blanchete, filter şi sumele de 120.000 lei si 135.000 euro.

Cele doua fabrici clandestine de producere şi ambalare a ţigărilor contrafăcute au fost închise.

La solicitarea procurorilor DIICOT, instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a trei dintre membrii grupării. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.