Acasă Politic Bruxelles: 140 milioane de euro pentru tinerii români

Bruxelles: 140 milioane de euro pentru tinerii români

DISTRIBUIȚI

117753 – 15032013 – Preşedintele Traian Băsescu a susţinut vineri o declaraţie de presă, de la Bruxelles, unde participă la Consiliul European de primăvară.

Liderii europeni s-au reunit să găsească soluţii de creştere economică şi creare de locuri de muncă , în contextul crizei.

„Se menţin obiectivele de politică economică şi socială şi se fixează pilonii, criteriile, pe care aceste politici la nivel european trebuie să se bazeze”, a declarat preşedintele.

O altă prioritate stabilită în cadrul Consiliului este necesitatea de măsuri de creare de locuri de muncă , în special pentru tineri, a mai spus preşedintele.

„Altă prioritate valabilă pentru toată UE este îmbunătăţirea colectării impozitelor. În sfârşit se recunoaşte că probleme de colectare nu sunt numai în România, cum eram obişnuiţi să credem despre noi. O altă precizare: combaterea fraudării TVA-ului, la nivelul UE, şi o bună guvernare economică”, a spus Traian Băsescu.

Soluţia pe care Consiliul European o recomandă pentru reducerea sărăciei este creare de IMM-uri care să angajeze forţă de muncă aflată în şomaj în momentul de faţă, a transmis preşedintele.

Un alt accent care va fi pus în continuare este realizarea pieţei unice, care este considerată a fi o sursă de creştere a forţei de muncă.

„Începând cu 1 ianuarie 2014 avem la dispoziţie 140 milioane euro de la UE să creăm locuri de muncă strict pentru tineri până în 25 de ani. Un alt obiectiv de mare interes pentru noi este realizarea pieţei digitale unice până la sfâşitul anului 2015, data până la care trebuie realizată şi piaţa unică a telecomunicaţiilor. Pe telecomunicaţii nu cred că avem probleme”, a completat Traian Băsescu.

„Concluzii: aş spune că în 2010 noi am făcut ce a fost necesar pentru a ne stabiliza macroeconomic, trebuie să continuăm şi acum un proces de consolidare a stabilităţii macroeconomice. Dacă în 2010 am făcut ce am putut, ce a trebuit, dar în 2011-2013, trebuie să facem ce putem pentru a ne asigura creşterea economică şi consolidarea”, a mai pus preşedintele. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.