Acasă Politic Bucuresti: 19 martie – Ziua Paşaportului Românesc

Bucuresti: 19 martie – Ziua Paşaportului Românesc

DISTRIBUIȚI

117836 – 19032013 – Secretarul de stat din cadrul MAI Constantin Cătălin Chiper a participat marţi, la Centrul Naţional Unic de Personalizare a Paşaportului Electronic, la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Paşaportului Românesc.

Manifestările desfăşurate în cursul zilei de astăzi au inclus şi o demonstraţie practică a procesului de personalizare automatizată şi expediţie a documentelor de călătorie electronice cu date biometrice incluse.

De asemenea, cu prilejul Zilei Paşaportului Românesc s-a desfăşurat şi festivitatea de avansare în gradul profesional următor, înainte de îndeplinirea stagiului minim, a unor ofiţeri şi agenţi din cadrul Direcţiei Generale de Paşapoarte.

La manifestări au mai participat secretarul de stat pentru Relaţia cu Parlamentul şi Guvernul, Bogdan Tohăneanu, reprezentanţi din conducerea MAI, ai MAE, precum şi ai unor instituţii cu atribuţii pe linia confecţionării, gestionării, personalizării documentelor de trecere a frontierei.

Anul acesta se împlinesc 101 ani de la promulgarea, în data de 19 martie 1912, prin Înaltul Decret regal numărul 1758, a primei legi româneşti care reglementa regimul paşapoartelor.

        În fiecare an, la această dată, Direcţia Generală de Paşapoarte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne sărbătoreşte Ziua Paşaportului Românesc.  – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.