Acasă Politic Bucuresti: Amânare în dosarul ICA

Bucuresti: Amânare în dosarul ICA

DISTRIBUIȚI

117825 – 19032013 – Tribunalul Bucuresti au amanat din nou dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), in care fondatorul PC, Dan Voiculescu, este acuzat de coruptie.

Ultima amanare in acest dosar a avut loc pe 8 martie, cand fostul senator PC a stat in jur de 5 minute in sala de judecata. Atunci, procesul s-a amanat din cauza neprezentarii avocatului unui alt inculpat in acest dosar. Dosarul s-a intors la tribunal, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a constatat pe 6 februarie ca nu mai are competenta de a judeca aceasta cauza, pentru ca Dan Voiculescu demisionase din functia de senator.

Acesta a fost acuzat ca a incercat sa tergiverseze procesul pana in apropierea termenului de prescriptie folosindu-se de doua ori de calitatea sa de parlamentar pentru a muta procesul de la o instanta inferioara la una superioara si invers.

Dan Voiculescu, actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, membru al Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) si al Consiliului de Administratie (CA) al Institutului de Chimie Alimentara, membru al AGA si director general al SC Bioprod SA Bucuresti, este acuzat de procurori de „folosire, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite si spalare de bani, ambele in forma continuata”.

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs in urma acestei privatizari se ridica la peste 60 de milioane de euro. Fostul senator a fost trimis in judecata de catre procurori in luna decembrie 2008. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.