Acasă Politic Bucuresti: Antonescu se ia de prietenii lui Johannis

Bucuresti: Antonescu se ia de prietenii lui Johannis

DISTRIBUIȚI

117449 – 05032013  –  „România, o repet, este un stat de drept. România este un stat de drept, nu cred că ambasadorul vreunei ţări din Uniunea Europeană poate să nege asta”, a afirmat, marţi, co-preşedintele USL, Crin Antonescu.

El a arătat că poziţia Ambasadei Germaniei de marţi privind subiectul Schengen a venit ca să nu fie percepută drept „ostilă” în România afirmaţia ministrului de Interne, Hans-Peter Friedrich.

„Eu cred că din însăşi declaraţia ministrului de Interne german, singura declaraţie publică în care s-a spus clar că cineva se împotriveşte intrării în Schengen acum a României, se descriu foarte clar motivele. Sigur, avem şi declaraţia ambasadorului german în România, care construieşte un context ceva mai larg şi care în acelaşi timp nuanţează nişte lucruri, salut preocuparea ambasadorului german pentru ca în România această poziţie a ministrului de Interne german să nu fie percepută ca ostilă, nici nu trebuie să fie percepută ca ostilă”, a spus Antonescu.

El a arătat că trebuie să fie clar că România nu intră acum în Schengen din cauza temerii despre afluxul de imigranţi care ar putea veni prin ţara noastră după aderare, temere care există în unele ţări europene, dar şi din cauza campaniei electorale din Germania.

„Dar trebuie să ne fie foarte clar că, dacă nu intrăm acum în Schengen, nu intrăm din motivele pe care chiar ambasadorul german le-a spus. Din grija Germaniei şi, poate a altor ţări, chiar dacă nu s-au pronunţat, de faptul că numărul imigranţilor, adică al celor din afara UE către ţările lor ar putea creşte şi, de asemenea, din faptul că în aceste ţări, în Germania în speţă, urmează foarte aproape o campanie electorală. Chiar dacă neintrarea României în Schengen nu micşorează numărul de oameni care circulă în UE, totuşi în spaţiul campaniei electorale din Germania, sau ştiu şi eu, altă dată din altă ţară, această poziţie de forţă poate să aducă puncte”, a susţinut preşedintele Senatului.

„Asta nu înseamnă că România este vinovată de ceva, că Guvernul României, că autorităţile României nu şi-ar fi îndeplinit vreo obligaţie. Aşa încât, să fie limpede, România şi-a îndeplinit obligaţiile prevăzute de aderarea la Schengen. Toate, întru totul (…). Haideţi să privim foarte serios lucrurile, România a făcut tot ce trebuia pentru a intra în Schengen. România, de fapt se şi comportă ca o ţară care este în Schengen pentru că are instalaţiile, are oamenii, are procedurile la frontieră. România face practic în acest moment pentru UE serviciul de ţară de graniţă. În schimb, nu primeşte această recunoaştere din motive care ţin de campaniile electorale din aceste ţări. De data asta, e rândul Germaniei”, a afirmat Antonescu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.