Acasă Politic Bucuresti: Discutii la Cotroceni pe tema Schengen

Bucuresti: Discutii la Cotroceni pe tema Schengen

DISTRIBUIȚI

117438 – 05032013 – Presedintele Traian Basescu a discutat astazi, 5 martie, la Palatul Cotroceni, cu premierul Victor Ponta, ministrul de Externe Titus Corlăţean si ministrul de Interne Radu Stroe, despre mandatul cu care Romania se va prezenta la Consiliul JAI din 7-8 martie.

Primul care a parasit Administratia Prezidentiala a fost ministrul de Interne, Radu Stroe.

In ultima perioada, ministrul Titus Corlatean a generat un val de declaratii, unele dintre ele lipsite de diplomatie si total neinspirate, dupa ce a declarat, vineri, ca amanarea accederii Romaniei in spatial Schengen atunci subiectul nu va mai fi „interesant” pentru tara noastra. Pozitia ministrului Corlatean a fost sustinuta public de premierul Ponta, care a confirmat ca aceasta este si pozitia Guvernului, dar si de presedintele Senatului, Crin Antonescu.

In replica, Germania, tot prin vocea unui ministru a anuntat, raspicat, ca va uza de dreptul de veto. Ulterior, si ministrul de Interne, Radu Stroe, a afirmat ca Germania “ pierdut ocazia sa taca”.

Cascada declaratiilor politicienilor a fost atenuata de afirmatia de luni a premierului, care a spus ca Romania nu renunta la Schengen, dar poate ca trebuie adoptata o alta strategie. Demersul a fost sustinut de presedinte, care a sanctionat declaratiile celorlalti politicieni sublinind ca, potrivit Constitutiei, cel care traseaza liniile de politica externa ale Romaniei, este presedintele statului.

Opozitia a anuntat ca va depune motiune simpla pe Schengen, acuzand guvernul ca este iresponsabil si duce o politica anti-nationala. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.