Acasă Politic Bucuresti: Masuri pentru reducerea cheltuielilor la Senat

Bucuresti: Masuri pentru reducerea cheltuielilor la Senat

DISTRIBUIȚI

117432 – 05032013 – Biroul Permanent al Senatului României a decis luni ca, in condiţiile unui buget redus pe anul în curs, să ia o serie de măsuri cu caracter excepţional care să asigure o reducere a cheltuielilor prin restructurarea organizatorică a serviciilor Senatului, prin reduceri la deplasările interne şi externe şi economii realizate la titlul “Bunuri şi servicii “.

În vederea reorganizării activitătii serviciilor Senatului, noile măsuri prevăd: reducerea indemnizatiei acordată coordonatorilor de la comisii si grupuri parlamentare şi aplicată din anul 2011 (economie de 366.000 lei), renunţarea la 75% din colaboratori (economie de 400.000 lei), reducerea personalului care cumulează pensia cu salariul şi a celui pensionabil pentru limită de vârstă (economie de 1.360.500 lei). Totodată, se are în vedere reorganizarea serviciilor Senatului şi adoptarea unei noi organigrame care să reducă cu 27 % funcţiile de conducere. Noua organigramă propusă asigură minimal funcţiile necesare unei funcţionări normale a Serviciilor Senatului, implicând creşterea responsabilităţilor şefilor de servicii şi birouri, desfiinţarea departamentelor, a unor direcţii generale, direcţii, servicii şi birouri, comasarea atribuţiilor mai multor structuri şi înlăturarea punctuală a unor disfucţionalităţi care au fost constatate: prin evitarea paralelismului de atribuţii între mai multe structuri, separarea funcţiilor de execuţie cu cele de control sau cele de achiziţie cu cele de recepţie. Prin aplicarea reducerii posturilor de conducere va rezulta o economie de aproximativ 500.000 lei.

Cheltuielile cu deplasările interne şi externe se reduc cu 10% prin prioritizarea calendarului de deplasări externe, participarea limitată a staff-ului la acţiuni externe, calătoriile să se efectueze la clasa economic şi rezervările la hotel să de facă din ţară sau de către organizatori la preţuri cât mai avantajoase, din delegaţii să facă parte un număr cât mai mic de persoane. Suma ce ar urma să fie redistribuită începând cu 30 septembrie, se estimează la 1.100.000 lei.

În privinţa cheltuielilor la titlul “Bunuri şi servicii“, la capitolul “Carburanţi şi lubrifianţi”, se prevede reducerea consumului de combustibil prin utilizarea unui număr mai mic de autoturisme (prin neutilizarea a 10 autoturisme se realizează o economie lunară de 3.500 de litri, rezultând o economie anuală de 200.000 lei), reducerea consumului de carburanţi în timpul vacanţei parlamentare cu 60% (economie de 250.000 lei) şi reducerea cotelor de combustibil la membrii Biroului Permanent, grupuri parlamentare şi comisii cu  15% (economie de180.000 lei). La capitolul “Încălzit, iluminat şi forţă motrică”, se reduc costurile cu utilităţile în special cu energia electrică, prin monitorizarea consumurilor şi plata conform contorizării realizate în anul 2012. Trecerea de la consumul pauşal la contorizarea individuală parţială duce la o economie de 200.000 lei. Pentru reducerea cheltuielilor cu cazarea senatorilor se va aplica o sumă forfetară care generează o reducere cu 500.000 lei faţă de cheltuielile de cazare din 2012, în condiţiile în care numărul de senatori în actuala legislatură este cu 39 de persoane mai mare decât în legislatura precendentă.

Toate măsurile prezentate, din care ar urma să rezulte economii de circa 5.600.000 lei, la unele articole bugetare, vor fi redistribuite în semestrul II anul curent, în vederea acoperirii cheltuielilor de personal, se precizează într.un comunicat al Senatului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.