Acasă Politic Bucuresti: Ministrul Educaţiei vrea „agenţi de formare”

Bucuresti: Ministrul Educaţiei vrea „agenţi de formare”

DISTRIBUIȚI

117582 – 10032013 – Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a declarat ă pe lângă minister, părinţii şi mass-media sunt chemaţi să îşi asume rolul de formatori pentru  copii şi, implicit, responsabilităţile care derivă de aici. Afirmaţia a fost făcută în cadrul dezbaterii organizate de Consiliul Naţional al Audiovizualului, „Nu vă uitaţi copiii la TV – Vezi ce vede copilul tău”.

Ministrul a subliniat că, aşa cum arată studiile în domeniul educaţiei, „agenţii de formare” îşi împart influenţa astfel: până la 7 ani, cea mai mare importanţă o au părinţii, iar între 7 şi 11 ani spaţiul media, pentru ca de la 17 ani anturajul să fie dominant în construcţia lor socială şi personală. Acesta este un motiv pentru care politicile educaţionale care îi vizează pe elevi şi măsurile care ţin de siguranţa lor trebuie să se bazeze pe principiul transversalităţii, a afirmat ministrul Remus Pricopie. Ministrul Educaţiei a arătat că instituţia pe care o reprezintă întreţine un dialog constant şi constructiv cu toţi factorii implicaţi –  asociaţiile de părinţi, elevii, sindicatele, societatea civilă. De asemenea, ministrul a lansat ideea reluării unei înţelegeri pe care ministerul a avut-o, în 1999, cu reprezentanţii instituţiilor mass-media privind protecţia minorilor în cadrul materialelor de presă.

Evenimentul desfăşurat vineri a prilejuit şi semnarea unui Acord între CNA, MEN şi Inspectoratul Școlar al Municipiului Bucureşti care vizează promovarea drepturilor minorilor. Consiliul Naţional al Audiovizualului va asigura, în perioada 1-5 aprilie, prezenţa experţilor săi în toate şcolile din municipiul Bucureşti, în cadrul programului „Școala Altfel”. Reprezentanţii CNA le vor face cunoscute elevilor drepturile şi libertăţile de care beneficiază, ca minori, în spaţiul audiovizual. CNA va trimite experţi şi în Centrele de Resurse pentru Educaţie şi Dezvoltare. De asemenea, se va lansa linia telefonică gratuită Telverde 0800888555, destinată copiilor. Aceştia pot suna pentru a semnala CNA existenţa unor programe sau a unor aspecte ale acestora, din audiovizual, pe care le urmăresc şi care le ridică probleme. Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratul Școlar al Municipiului Bucureşti vor oferi tot sprijinul logistic necesar desfăşurării acţiunilor CNA, respectiv resurse umane şi materiale. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.