Acasă Politic Bucuresti: Ministrul Pricopie vrea ca educaţia să ţină pasul cu evolutia societăţii

Bucuresti: Ministrul Pricopie vrea ca educaţia să ţină pasul cu evolutia societăţii

DISTRIBUIȚI

117571 – 08032013 – Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a declarat ca are in vedere diversificarea activitatilor educative destinate elevilor.

„Am cateva surprize pentru ei, iar una dintre surprize este aceea a diversificarii activitatilor educative. De ce sa nu facem teatru in scoli, de ce sa nu aducem filmele romanesti, ecranizari ale unor opere literare pe care profesorii de limba romana le solicita la clasa, de ce sa nu le avem in scoli?”, a afirmat ministrul vineri, in cadrul unei dezbateri desfasurată la Palatul Parlamentului.

„De ce sa nu facem mai mult sport, de ce sa nu avem discutii despre internet si educatie, despre Facebook si educatie, despre lucrurile bune si cele mai putin bune? De ce sa nu antrenam copiii nostri sa faca mai bine fata riscurilor? Aici as vrea sa salut un proiect mai vechi, dar care cred ca este de actualitate. Exista un manual realizat de niste organizatii: Educatia pentru risc. Acest manual sau acest tip de lectii trebuie sa fie reluate si cuprinse in scoli. Copiii trebuie sa inteleaga ca pe masura ce cresc au mult mai multe optiuni, dar au si mult mai multe riscuri – riscul de a fuma si de a consuma alcool, riscul de consum de droguri. In democratie restrictiile functioneaza. Democratia nu inseamna drepturi totale, ci inseamna responsabilitate, iar responsabilitatea inseamna restrictii. Noi toti trebuie sa avem si propriile restrictii pe care trebuie sa ni le impunem”, a afirmat ministrul. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.