Acasă Politic Bucuresti: Nicolăescu nu se lasă

Bucuresti: Nicolăescu nu se lasă

DISTRIBUIȚI

117729 – 15032013 – Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a lansat, joi, un nou atac la adresa Caselor Judetene de Asigurari de Sanatate, pe care le-a acuzat ca „inventeaza dosare” pentru a-si justifica activitatea. El anuntase marti desfiintarea Caselor de Asigurari de Sanatate, fiind contrazis joi de premierul Ponta.

„Pentru orice fleac, cei de la casele de sanatate au inventat dosare intregi care trebuie facute pentru a justifica locurile de munca si stufosenia de personal. Personal care consuma banii contribuabililor. Cum sar unii suparati ca unele dintre privilegiile de birocrat por fi micsorate, pot fi evaporate…”, a declarat Nicolaescu, in cadrul prezentarii raportului anual al Societatii Academice Romane.

Ministrul Sanatatii a tinut sa precizeze ca a gresit folosind termenul „desfiintare”, spunand ca a facut o eroare de comunicare. Insa se asteapta ca reorganizarea CAS-urilor si a Directiilor Judetene de Sanatate Publica (DSP) sa duca la somaj.

„In sistemul de sanatate in continuare sunt inca cheltuieli pentru a da de lucru unor functionari, unei birocratii. Anul acesta platim datorii de 3,5 miliarde de lei acumulate intre 2008-2012. Sigur ca exprimarea privind desfiintarea a fost prea dura, poate am avut erori de comunicare. Prin reorganizare putem sa debirocratizam, sa flexibilizam, sa apropiem serviciile publice de cetatean. Orice zi in care platesc salarii pentru birocrati inseamna mai putini bani in sistem. Unii s-au speriat ca va fi somaj la Ministerul Sanatatii. Vorbim de un DSP, el are acolo o serie de atributii, spunem ca ramane la nivel de birou, iar o parte din personal pleaca la Consiliul Judetean. Unii medici si asistenti care nu-si mai gasesc loc la DSP au locuri de munca, nici nu va imaginati, in spitale, la alti operatori. Au de lucru daca vor, nu-i opreste nimeni. Probabil vor fi 3, 4, 5% care vor trebui sa mearga in somaj, ne gandim la solutii pentru salarii compensatorii”, a explicat Eugen Nicolaescu.

Ministrul Sanatatii a mai aratat ca prin aceasta reorganizare a CAS-urilor si DSP-urilor vor fi economisiti zeci de milioane de euro: „Circa 50 de milioane de euro eliberam din birocratie si ducem in sistem pentru sanatate”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.