Acasă Politic Bucuresti: Premierul cauta solutii la problemele nevazatorilor

Bucuresti: Premierul cauta solutii la problemele nevazatorilor

DISTRIBUIȚI

117435 – 05032013 – Premierul Victor Ponta s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii unora dintre asociaţiile care reprezintă drepturile nevăzătorilor din România (Asociaţia Nevăzătorilor din România, Asociaţia Invalizilor de Război Nevăzători din România şi Consiliul Naţional al Dizabilităţii din România).

Discuţiile au vizat problemele cu care se confruntă persoanele nevăzătoare, în încercarea de a fi identificate soluţiile optime pentru rezolvarea acestora, potrivit unui comunicat al Guvernului.  Prim-ministrul Victor Ponta şi-a exprimat sprijinul şi disponibilitatea de dialog cu toate organizaţiile care militează pentru protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, în spiritul eforturilor guvernului de a asigura respectarea demnităţii şi drepturilor acestei categorii de cetăţeni.  

La întâlnire au fost prezenţi şi Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, şi Codrin Scutaru, secretarul de stat coordonator al domeniului asistenţei sociale din MMFPSPV.

Discuţiile pe marginea acestei problematici vor fi reluate astăzi la sediul ministerului de resort.

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) a aprobat, pe 27 februarie 2013, Metodologia de acordare a sumelor de la bugetul de stat, prin bugetul ministerului, organizaţiilor prevăzute la art. 98 din legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Actul normativ menţionat a fost emis pentru a soluţiona dificultăţile în acordarea acestor sume, generate de rigorile fiscale reglementate în ultimele modificări legislative din domeniu. Metodologia de acordare a sumelor de la bugetul de stat, elaborată de MMFPSPV a fost dezbătută cu reprezentanţii organizaţiilor şi personalul tehnic al acestora, forma finală fiind agreată în data de 27 februarie 2013. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.