Acasă Politic Caracas: Nicolas Maduro asigura interimatul la Presedintia Venezuelei

Caracas: Nicolas Maduro asigura interimatul la Presedintia Venezuelei

DISTRIBUIȚI

117482 – 06032013 –  În Venezuela vor fi organizate alegeri prezidenţiale anticipate în următoarele 30 de zile, ca urmare a decesului preşedintelui Hugo Chavez, transmite AFP.

Vicepreşedintele venezuelean Nicolas Maduro va asigura interimatul, potrivit ministrului de Externe, Elias Jaua, care a dat asigurări că acesta va urma instrucţiunile lui Hugo Chavez.

„Acum, că există o vacanţă absolută la preşedinţie, vicepreşedintele Republicii îşi va asuma funcţia de preşedinte şi vor fi convocate alegeri în următoarele 30 de zile. Acesta este mandatul pe care ni l-a dat comandantul preşedinte Hugo Chavez”, a spus ministrul de Externe.

Maduro este favoritul cursei prezidenţiale, după ce Chavez l-a numit succesorul lui în decembrie 2012, înainte a pleca în Cuba pentru o nouă operaţie.

Nicolas Maduro a devenit tot mai prezent în presa din America de Sud în ultima perioadă, în special după ce Hugo Chavez nu a mai depus jurământul pentru un nou mandat prezidenţial din cauza bolii de care suferea.

Maduro, fost şofer de autobus, este căsătorit cu Cilia Flores, procuror general al Venezuelei. Vicepreşedintele a fost pentru scurt timp preşedinte al Adunării Naţionale (2005-2006), după ce a obţinut primul său mandat de deputat în 1999, sub emblema Mişcării a V-a Republică, fondată de Hugo Chavez, care a preluat puterea în acelaşi an.

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez a murit marţi, la Caracas, după ce în ultimii doi ani a luptat cu toate forţele împotriva cancerului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.