Acasă Politic Irlanda: Discutii despre strategia romaneasca anti-TBC

Irlanda: Discutii despre strategia romaneasca anti-TBC

DISTRIBUIȚI

117467 – 06032013 –  Ministrul Sănătăţii,  Eugen Nicolăescu, a avut, la Dublin, o întâlnire cu directorul regional al OMS Europa, Zsuzsanna Jakab .

Principalele teme de discuţie s-au axat în jurul implementării strategiei de luptă impotriva TBC multirezistent si a deschiderii unui număr de posibile resurse tehnice pe care biroul regional OMS le poate pune la dispoziţia autorităţilor române în vederea creşterii calităţii politicilor de sănătate.

Ministrul Sănătăţii a asigurat-o pe Zsuzsanna Jakab  de toată deschiderea şi i-a transmis acesteia că îşi doreşte o reformă profundă în domeniul sanitar, astfel încât România să atingă obiectivul de a avea un sistem de sănătate care să sprijine şi să ofere posibilitatea cetăţenilor să atingă o stare cât mai bună de sănătate.

Ministrul Eugen Nicolăescu a subliniat importanţa redobândirii încrederii cetăţenilor în sistemul de sănătate, prin accesul civilizat la serviciile medicale de care au nevoie, precum şi redarea demnităţii personalului medical.

Directorul Regional al OMS Europa l-a invitat pe ministrul Eugen Nicolăescu la o vizită de lucru la sediul OMS Europa din Copenhaga în cursul lunii iunie 2013, invitaţie care va fi onorată, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.