Acasă Politic Prahova: Fosta directoare a Penitenciarului Târgşor, trimisă în judecată

Prahova: Fosta directoare a Penitenciarului Târgşor, trimisă în judecată

DISTRIBUIȚI

117821 – 19032013 – Fosta directoare a Penitenciarului de femei de la Târgşor din judeţul Prahova, Mihaela Puşcaş, a fost trimisă în judecată de DNA, pentru înşelăciune, fals, folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Potrivit DNA, Mihaela Puşcaş este acuzată de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, pentru obţinerea de fonduri structurale.

Ca director al Penitenciarului Târgşor şi de manager al Proiectului POSDRU „Persoane private de libertate, în slujba protecţiei mediului înconjurător pentru creşterea competitivităţii şi a atractivităţii teritoriilor” Mihaela Puşcaş a ataşat la o cerere de rambursare pe care a depus-o la AMPOSDRU, un document inexact şi mai multe documente false, pentru a justifica pre-finanţarea primită şi pentru a obţine plăţi intermediare.

În cererea depusă, fosta directoare a declarat că „regulile privind achiziţii publice şi oportunităţi egale au fost respectate”, „cheltuielile solicitate sunt eligibile” şi „documentele anexate sunt conforme”, însă cercetările făcute în cauză au demonstrat că o parte din achiziţiile de bunuri, servicii sau execuţii de lucrări au fost realizate cu încălcarea prevederilor legislaţiei naţionale în vigoare în domeniul achiziţiilor publice.

„Pentru a demonstra însă respectarea acestor proceduri, Puşcaş Mihaela a aprobat mai multe documente, cunoscând că au fost întocmite în fals, documente care au fost anexate la cererea de rambursare nr. 1 formulată în derularea proiectului anterior menţionat. Această faptă a avut ca rezultat obţinerea, pe nedrept, de fonduri europene (FSE) în cuantum de 352.321,30 lei – sumă ce reprezintă o pagubă adusă bugetului Comunităţilor Europene, precum şi fonduri nerambursabile din bugetul naţional în cuantum de 73.959,76 lei”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii nu au dispus măsuri asigurătorii în vederea recuperării prejudiciului în acest caz, întrucât nu au fost identificate bunuri în proprietatea inculpatei.

Dosarul în care Mihaela Puşcaş va fi judecată a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Ploieşti. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.