Acasă Politic Rep. Moldova: Negocierile pentru noua majoritate parlamentară merg greu

Rep. Moldova: Negocierile pentru noua majoritate parlamentară merg greu

DISTRIBUIȚI

117840 – 19032013 – Negociatorii din partea PLDM, PDM şi PL s-au reunit la masa de tratative pentru depăşirea crizei politice de la Chisinau, potrivit RGN.

Până acum, au avut loc două runde de negocieri, care s-au lăsat doar cu discuţii, fără a puncta anumite subiecte concrete. La prima şedinţă, negociatorii au stabilit agenda negocierilor, iar la cea de-a doua şi-au fixat priorităţile.

Totodată, delegaţii au decis să-şi consulte partidele.

Cei 9 negociatori, câte 3 din partea fiecărui partid, au declarat că în prima etapă discuţiile poartă un caracter constructiv.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a precizat că partenerii din fosta alianţă de guvernare au avut o înţelegere de principiu ca pe parcursul negocierilor să nu intervină cu acuzaţii reciproce şi să fie asigurată atmosfera necesară pentru a se ajunge la o înţelegere de compromis.

Negocierile între cele trei partide au început pe 13 martie. Reprezentanţii formaţiunilor au declarat că urmează să decidă o majoritate parlamentară, pentru formarea unui nou guvern, după votul de neîncredere oferit Guvernului Filat pe 5 martie. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.