Acasă Politic Statul limpezeşte afacerile cu alcool

Statul limpezeşte afacerile cu alcool

DISTRIBUIȚI

117539 – 08032013 –  DIICOT a ridicat în această dimineaţă pe unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din România, Liviu Jitea, suspectat că face contrabandă cu alcool. Anchetatorii au percheziţionat în această dimineaţă 59 de locuinţe din Vrancea, Galaţi şi Brăila pentru destructurarea unui grup infracţional organizat.

În urma perchezițiilor au fost găsiți 16 tone de alcool. 75 de persoane au fost duse la audieri. Potrivit IGPR, gruparea se ocupa cu activităţi ilicite de producţie, transport şi comercializare a alcoolului cu concentraţie de 950 – 960. Poliţiştii au depistat în flagrant delict o cisternă pentru lapte, la ieşirea din sediul unei societăţi comerciale, care transporta peste 2.000 de litri de alcool, fără documente legale.

La acţiuni au participat procurori, poliţişti şi jandarmi din Bacău, Galaţi, Brăila, Vrancea, cu prijinul Gărzii Financiare Centrale. Suportul tehnic a fost asigurat de SRI.

La finalizarea activităţilor, urmează a fi instituit sechestru asigurator pe mai multe bunuri mobile şi imobile, în vederea recuperării prejudiciului.

Se estimează că bugetul statului a fost prejudiciat prin neplata accizelor, taxelor şi impozitelor cu peste 8.000.000 euro.www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.