Acasă Uncategorized Bucureşti: Corul Madrigal, la 50 de ani de existenţă

Bucureşti: Corul Madrigal, la 50 de ani de existenţă

DISTRIBUIȚI

118490 – 11042013 – Corul Naţional de Cameră Madrigal împlineşte pe 11 aprilie a. c. 50 de ani de existenţă. Corul a fost înfiinţat în 11 aprilie 1963, la iniţiativa lui Marin Constantin şi a unor studenţi ai Conservatorului „Ciprian Porumbescu”, actualmente Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Timp de 47 de ani activitatea Corului Madrigal a fost sinonimă cu numele dirijorului Marin Constantin, fondatorul său. În decursul unei jumătăţi de veac, cu peste 4.100 de concerte susţinute pe cele mai mari scene din ţară şi străinătate, Madrigalul a adus aproape de sufletul publicului mai mult de 1.000 de capodopere aparţinând tuturor epocilor creatoare ale istoriei muzicii româneşti şi universale.

În 1992, Corul Naţional de Cameră Madrigal a fost desemnat drept Bun al Patrimoniului Universal UNESCO.

Madrigalul marchează cei 50 de ani de activitate, în cadrul concertului extraordinar cu temă pascală, pe care îl va susţine pe 21 aprilie la Ateneul Român. Evenimentul va însemna o celebrare prin muzică a valorilor care întruchipează de jumătate de veac esenţa altruistă şi spiritul inovator care a propulsat Madrigalul pe cele mai înalte culmi ale performanţei corale. Concertul desfăşurat sub bagheta dirijorului Voicu Popescu va cuprinde lucrări cu un profund conţinut spiritual din repertoriul bizantin, clasic şi contemporan românesc. Pentru evenimentul din 21 aprilie sunt în vânzare bilete la preţul de 150 lei.

Turneul naţional, cu temă pascală, va continua astfel: 23 aprilie – Piatra Neamţ – Casa de Cultură a Sindicatelor, 24 aprilie – Bacău – Sala Ateneu, 25 aprilie – Suceava – Casa de Cultură a Sindicatelor, 27 aprilie – Focşani – Sala Teatrului Pastia, 28 aprilie – Bârlad – Sala Teatrului V. I. Popa, 29 aprilie – Iaşi – Sala Operei Naţionale. Biletele pentru concertele din ţară se gasesc la casele de bilete ale sălilor de spectacol din fiecare oraş. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.