Acasă Politic Bucuresti: Modele de succes în abordarea autismului

Bucuresti: Modele de succes în abordarea autismului

DISTRIBUIȚI

118197 – 02042013 – Cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului, dar şi în contextul nevoilor comunităţii persoanelor cu autism din România, FEDRA – Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (TSA), în parteneriat cu Preşedinţia Camerei Deputaţilor, Comisia de Muncă şi Protecţie Socială a Camerei Deputaţilor, Comisia pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor, Comisia pentru Învăţămînt, Știinţă şi Tineret a Camerei Deputaţilor organizează conferinţa „Modele de succes în abordarea integrată a serviciilor pentru diagnosticarea, intervenţia recuperării funcţionalităţii, integrarea socială, educaţională şi profesională a persoanelor cu tulburare de spectru autist”.

Conferinţa va avea loc miercuri, 3 aprilie, la Palatul Parlamentului. Scopul conferinţei este de a prezenta modele de servicii pentru integrarea persoanelor cu TSA, care se aplică şi funcţionează cu succes în alte state, precum şi de a sublinia necesitatea implicării factorilor de decizie din România, în elaborarea de politici publice şi în asigurarea sustenabilităţii serviciilor.

Participă reprezentanţi ai unor instituţii prestigioase din California (SUA), Finlanda, Marea Britanie, Norvegia, Olanda şi Suedia, ţări cu vastă experienţă de furnizare de servicii şi de integrare a persoanelor cu autism şi cu dizabilităţi în general, reprezentanţi ai Parlamentului, Guvernului, autorităţilor naţionale şi locale, organizaţiilor neguvernamentale de profil. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.