Acasă Politic Bucureşti: Legea ASF înapoi în Parlament

Bucureşti: Legea ASF înapoi în Parlament

DISTRIBUIȚI

– 118287 – 04042013 – Preşedintele Traian Băsescu cere Parlamentului reexaminarea Legii pentru aprobarea OUG 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, cerând condiţii mai stricte pe care viitorii membri ai ASF să le îndeplinească.

Şeful statului susţine că noua lege introduce între condiţiile de numire a candidaţilor la calitatea de membru al Autorităţii de Supraveghere Financiară experienţa profesională de minim 7 ani, în domeniul financiar pentru membrii care formează conducerea executivă. „Având în vedere faptul că Autoritatea de Supraveghere Financiară are ca obiectiv consolidarea cadrului de funcţionare şi supraveghere a pieţelor financiare, considerăm oportun că toţi candidaţii la calitatea de membru în conducerea executivă a ASF ar trebui să aibă o experienţă profesională de minim 10 ani în domeniul financiar, al instituţiilor de credit şi/sau al instituţiilor financiare nebancare”, se arată în solicitare.

În plus, în cerere se precizează că legea stabileşte între condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească membrii Autorităţii de Supraveghere Financiară şi aceea de a nu fi „soţi şi nici rude ori afini până la gradul al treilea cu Preşedintele României, preşedinţii Camerelor Parlamentului, membrii Guvernului, membrii consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României.”

„Având în vedere faptul că potrivit Articolului 8 Alin. (1) al aceluiaşi act normativ, membrii consiliului de conducere al Autorităţii de Supraveghere Financiară sunt numiţi de Parlament, considerăm că se impune completarea lit. g) a Articolului 9 în sensul stabilirii şi a unei interdicţii pentru membrii A.S.F. de a fi soţi sau rude ori afini până la gradul al treilea cu membrii Parlamentului”, cere şeful statului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.