Acasă Politic Bucureşti: Niţă: “Sibiul nu se poate compara niciodată cu Braşovul”

Bucureşti: Niţă: “Sibiul nu se poate compara niciodată cu Braşovul”

DISTRIBUIȚI

118209 – 02042013 – Sibiul nu s-a afirmat cu nimic de când este Klaus Iohannis primar, în afara faptului că a fost într-un an capitală culturală, lucru pe care-l poate face şi un alt oraş. Declaraţia a fost făcută de preşedintele PSD Braşov, Constantin Niţă, ministrul delegat al Energiei. El afirmă răspicat că „Sibiul nu se poate compara niciodată din punct de vedere al infrastructurii turistice cu Braşovul” şi că inclusiv din punct de vedere economic, Braşovul este „de departe pe locul întâi”, potrivit RFI Romania.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis declara recent că speră ca oraşul său să devină capitală regională, în urma reorganizării administrativ-teritoriale a României.

Preşedintele PSD Braşov, Constantin Niţă, are însă altă părere: „Nu cred (că Sibiul va fi capitală de regiune – n. r.), pentru că în mod firesc trebuie stabilite criteriile. Or, mie îmi place să vorbesc concret şi nu aşa, după ureche! Deocamdată nimeni nu a stabilit nişte criterii clare, pentru ceea ce poate însemna o capitală de regiune, adică ce număr de populaţie, stare economică, stare socială, stare culturală şi aşa mai departe. Lucrul acesta ne va da posibilitatea să facem o comparaţie clară între judeţe, să vedem care e cel mai bun din acest punct de vedere”.

Vicepreşedintele PSD spune că nu are „nici o emoţie că Braşovul este cel care va conduce detaşat. Sibiul nu s-a afirmat cu nimic de când este domnul Iohannis primar, în afara faptului că a fost într-un an capitală culturală, lucru pe care-l poate face şi un alt oraş, nu neapărat Sibiul. A fost o întâmplare sau un lobby făcut mai bine. Dar nu se poate compara Sibiul din punct de vedere al infrastructurii turistice cu Braşovul, de exemplu. Niciodată! Reţineţi, niciodată nu poate să se întâmple lucrul acesta! Din punct de vedere economic iarăşi, ne uităm la indicatorii economici, Produsul Intern Brut, exporturi şi aşa mai departe, Braşovul este de departe pe locul întâi. Nu mai vorbim de starea drumurilor, de modul cum arată comunele, satele. Lucrurile acestea sunt evidente”.

            Liderul PSD Braşov recunoaşte că oraşul lui stă mai rău la capitolul aeroport: „Unde stăm noi mai rău e la capitolul aeroport, pe care noi nu-l avem, dar este în construcţie, deja se lucrează la el. Aşa încât nu văd nici un element care ar putea să conducă la decizia ca Sibiul să fie capitala regiunii”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.