Acasă Politic Buzău: Peste 1.400 de persoane din Buzău, izolate de inundaţii

Buzău: Peste 1.400 de persoane din Buzău, izolate de inundaţii

DISTRIBUIȚI

118276 – 04042013 – Peste 1.400 de persoane din satele buzoiene Terca si Plostina erau izolate, joi dimineata, dupa ce drumul care leaga cele doua localitati de comuna Lopatari a fost distrus in urma unei viituri produse pe raul Slanic, din cauza ploilor abundente din ultimele ore, potrivit Mediafax. Primarul comunei Lopatari, Vasile Lefter, spune ca viitura s-a produs in noaptea de miercuri spre joi, ca urmare a ploilor abundente, dar si a topirii zapezii. Apele au rupt drumul care leaga localitatile Terca si Plostina de centrul comunei Lopatari, astfel ca in prezent peste 1.400 de persoane sunt izolate, fara ca ambulanta sau pompierii sa poata ajunge la ei in caz de nevoie.

„Singura cale de acces catre Terca si Plostina pe drumul comunal ce leaga Lopatari de cele doua sate a fost distrusa, iar in zona nu se poate ajunge nici macar pietonal. Avem diguri de protectie pe paraul Slanic avariate si, de asemenea, si alte picioare de punti pietonale distruse. Situatia este extrem de grava, acum centralizam pagubele si transmitem situatia Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Buzau, Prefecturii si Consiliul Judetean. Daca ploile se opresc am putea rezolva situatia in doua-trei zile, daca nu, Dumnezeu stie”, a declarat primarul comunei Lopatari.

Potrivit purtatorului de cuvant al Prefecturii Buzau, Sorin Gheorghe, de miercuri si pana joi dimineata la orele 3.00, in Buzau s-au inregistrat 22 de litri de precipitatii pe metrul patrat, la Ramnicu Sarat 25 de litri pe metrul patrat, iar la Bisoca 30,8 litri pe metrul patrat.

La Statia Hidrometrica de la Cernatesti, pe paraul Slanic s-a depasit cota de atentie cu 20 de centimetri, iar la statia hidrometrica de la Varlaam-Basca Mica s-a depasit cota de atentie cu 11 centimetri. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.