Acasă Politic Creditorii internaţionali relaxează condiţiile impuse Ciprului

Creditorii internaţionali relaxează condiţiile impuse Ciprului

DISTRIBUIȚI

118208 – 02042013 – Creditorii internationali ai Ciprului – statele din zona euro si Fondul Monetar International – au cazut de acord ca statul insular sa ajunga la un surplus bugetar pana in 2017, fata de termenul precedent care era 2016, in conditiile in care tara ar putea fi aruncata in recesiune in acest an, dupa masurile extraordinare care vizeaza cele mai mari doua banci cipriote, potrivit Wall Street Journal.

            Pentru 2013, Guvernul de la Nicosia se asteapta la o scadere a produsului intern brut de 2,4%.

            „Punerea finantelor publice pe o cale sustenabila este de o importanta cruciala. Doar asa vom reusi sa stabilizam economia si sa readucem increderea companiilor, cetatenilor si a investitorilor straini in perspectivele pe termen lung ale Ciprului”, se arata in draftul intelegerii dintrte creditorii internationali.

            Guvernul de la Nicosia a promis ca va implementa o lista lunga de masuri de austeritate, cum ar fi reducerea cheltuielilor, cresterea taxelor si restructurarea bancilor, in schimbul unui imprumut de 10 miliarde de dolari de la creditorii internationali.

            Conform intelegerii, Ciprul a inchis cea de-a doua banca mare a tarii, Cyprus Popular Bank (Laiki), si a mutat activele viabile la Bank of Cyprus. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.