Acasă Politic Bacau: Etapa finala a concursurilor serviciilor profesioniste pentru situatii de urgenta

Bacau: Etapa finala a concursurilor serviciilor profesioniste pentru situatii de urgenta

DISTRIBUIȚI

122378– 05092013 – În perioada 4 – 6 septembrie a.c., în judeţul Bacău, cei mai buni pompieri militari din ţară se confruntă în cadrul etapei finale a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă – ediţia 2013.

Organizarea concursului din acest an i-a revenit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) al judeţului Bacău, serviciul profesionist situat pe primul loc la ediţia din anul 2012, prin demonstrarea, în calitate de echipă, a abilităţilor solicitate de probele la care au participat.

            Lupta pentru titlul de campioni se desfăşoară între loturile inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor Bacău (câştigătorii competiţiei din anul precedent), Timiş, Bihor, Sibiu, Mureş, Mehedinţi, Călăraşi, Neamţ, Iaşi, Suceava, Botoşani şi al municipiului Bucureşti, învingătorii urmând a fi aleşi în urma timpilor pe care îi vor obţine la următoarele probe: „Scara de fereastră”, „Pista cu obstacole pe 100 de metri”, „Ştafeta 4X100 metri” şi „Realizarea dispozitivului de inter­venţie la motopompă”.

            Prezent la festivitatea de deschidere a evenimentului, care a avut loc miercuri, şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Ion Burlui, a menţionat: “Probele izvorăsc din activitatea practică vis-a-vis de mânuirea accesoriilor, la înălţime, în spaţii înguste. Acestea, vin să demonstreze abilităţile servanţilor care participă la intervenţii, departajându-i pe concurenţi şi în funcţie de ceea ce au făcut în mod real la intervenţii. Apreciez modul în care este organizată activitatea, în primul rând din perspectiva instituţiilor publice care sunt apropiate faţă de ISU Bacău, lucru pe care îl consider firesc în ajutorul celor mulţi, al cetăţenilor, care nu aşteaptă de la noi decât un singur lucru, şi anume să putem să răspundem prezent atunci când ei au nevoie de noi”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.