Acasă Politic Basescu, Ponta, Antonescu si Dragnea, reclamati pentru discriminare

Basescu, Ponta, Antonescu si Dragnea, reclamati pentru discriminare

DISTRIBUIȚI

122384 – 05092013 – Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc (CNS) i-a reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pe şeful statului, Traian Băsescu, pe premierul Victor Ponta, pe şeful Senatului, Crin Antonescu, şi pe vicepremierul Liviu Dragnea, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Şeful Consiliului Naţional Secuiesc, Izsák Balázs Árpád, susţine că „poporul secuiesc” îşi doreşte să fie creată o regiune administrativ-teritorială distinctă pentru secuime, lucru pe care autorităţile române nu vor să îl realizeze.

„Este clar pentru toată lumea că reorganizarea teritorială preconizată si dorită de dânşii ar discrimina cetăţenii români de etnie maghiară„, arată şeful Consiliului Naţional Secuiesc în comunicat.

Acesta susţine că, pentru secui, reorganizarea administrativ-teritorială este un prilej de a se constitui într-o regiune de sine stătătoare, lucru care nu este dorit de autorităţile române, care urmăresc ca „toate regiunile administrative vor avea populaţie preponderent românească, adică se urmăreşte, în mod expres, ca în toate regiunile populaţia maghiară să fie minoritară”, se mai precizează în comunicat.

În plus, Izsac Balasz arată că este vorba în mod sigur de o discriminare etnică la adresa maghiarilor din România, întrucât conducerea statului „încearcă să mascheze aceste tendinţe cu presupuse cauze economice, dar fără să aducă argumente pertinente în acest sens, iar accentul este pus mereu pe faptul că nu acceptă ideea ca să existe măcar o regiune cu populaţie preponderent maghiară”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.