Acasă Politic Bucuresti – Ambasadorul Cehiei în Romania aduce un omagiu victimelor comunismului la...

Bucuresti – Ambasadorul Cehiei în Romania aduce un omagiu victimelor comunismului la Ramnicu Sarat

DISTRIBUIȚI

122392– 05092013 – Ambasadorul Cehiei în România, Jiři Šitler, se va afla vineri, 6 septembrie a. c, începând cu orele 11.00, într-o vizită de lucru la fosta închisoare de la Râmnicu Sărat, alături de conducerea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

Cu această ocazie, reprezentanţii IICCMER îi vor prezenta ambasadorului ceh planurile pentru restaurarea și promovarea fostei închisori ca Memorial al Victimelor Comunismului şi vor discuta cele mai bune soluţii pentru realizarea acestora. Jiři Šitler va aduce un omagiu victimelor comunismului, aprinzând o candelă în memoria acestora, potrivit unui comunicat al IICCMERE.

Jiři Šitler este ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Cehiei în România începând cu anul 2010. Înainte de acest mandat, el a derulat o activitate remarcabilă atât în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Cehiei, precum şi ca ambasador cu împuterniciri speciale. În această ultimă calitate, a activat ca negociator-şef al guvernului Cehiei pentru despăgubirea victimelor nazismului, a deţinut funcţia de reprezentant în Comisia internaţională de revendicare a bunurilor pierdute în perioada  Holocastului (ICHEIC) şi cea de preşedinte al Grupului de lucru pentru sumarizarea nedreptăţilor materiale din cadrul Comisiei mixte pentru repararea unor nedreptăţi materiale ale victimelor Holocaustului.

Vizita ambasadorului ceh precedă un alt eveniment important organizat de IICCMER în luna septembrie, în premieră în România – workshop-ul Râmnicu Sărat. Evenimentul va reuni specialişti şi experţi în domeniul restaurărilor de monumente din ţară şi străinătate, care vor colabora pentru identificarea soluţiilor optime în vederea transformării fostei închisori în Memorial al Victimelor Comunismului, estimată pentru 2016. Acest eveniment este primul workshop internațional organizat vreodată în România cu scopul identificării unor soluții în vederea transformării unui fost spațiu de detenție în Memorial al Victimelor Comunismului, se mai arată în comunicat. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.