Acasă Politic Bucuresti: Apel catre oamenii de afaceri sa-i imbrace pe copiii cu risc...

Bucuresti: Apel catre oamenii de afaceri sa-i imbrace pe copiii cu risc de abandon scolar

DISTRIBUIȚI

122462 – 09092013 – Carmen Hărău, deputat în Colegiul uninominal nr.7 (municipiul Hunedoara) Hunedoara, a formulat luni un apel la solidaritate tuturor factorilor implicati – familii, politicieni, colective didactice şi investitori – pentru a combate abandonul şcolar.

„Îmi este teamă că din cauza numeroaselor probleme de natură politică şi socială urmate de confruntări stradale intens mediatizate, cu ecologisti care militează în strada împotriva proiectului Roşia Montană – pe de o parte, cu susţinători ai demarării exploatării ca baza pentru creearea locurilor de muncă – pe de altă parte, cu susţinători sau adversari a unui referendum privind modul de rezolvare a situaţiei câinilor comunitari, uităm ca viitorul tinerilor poate fi „otrăvit” şi fără cianură, neglijându-i pe şcolari. Copiii care nu încep şcoala vor porni pe un drum al lipsei de şansă socială. Statisticile dovedesc că doar 8% dintre ei vor mai relua cursurile şcolare. Abandonul şcolar a fost anul trecut de 17,4%, mult peste media din U.E. care a fost de 12,8%. Măsurile luate de ministrul de resort, Remus Pricopie, pentru sprijinirea şi supravegherea elevilor, combaterea absenteismului şi întărirea colaborării între şcoală şi familie vor da rezultate în viitorul apropiat, dar copiii de vârsta şcolară care vor rata acest început de de an şcoalar, nu se vor mai întoarce pentru un alt început, nu se vor mai încadra în sistemul de învăţământ decât cu probabilitatea unui procent de 8%,, iar restul se vor pierde din punct de vedere al educaţiei, iar această pierdere va fi a noastră, a tuturor, a întregii societăţi”, a spus deputatul Carmen Hărău.

Deputatul Carmen Hărău, împreună cu colegele din Organizaţia Femeilor Liberale, a început în această ultimă săptămână de vacanţă a elevilor un amplu program de sprijin al copiilor afllaţi în prag de abandon şcolar şi lansează un apel către investitorii hunedoreni: „Sunt sigură ca investitorii Hunedoarei mi se vor alătura în aceasta acţiune. Cunosc bine această categorie de oameni adevăraţi care investesc în această ţară nu doar bani ci şi suflet, deoarece eu provin din această categorie. Oamenii de afaceri care ţin la viitorul acestei ţări ştiu că nu vor risca pierderi dacă vor îmbrăca, vor încălţa şi vor cumpara rechizite unor copii din categoriile cu risc de abandon scolar. Ţin să le multumesc anticipat”, a mai declarat Carmen Hărău. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.