Acasă Politic Bucuresti: Colegiul Medicilor cheama la proteste de strada

Bucuresti: Colegiul Medicilor cheama la proteste de strada

DISTRIBUIȚI

122358– 05092013 – Colegiul Medicilor din România (CMR) a trimis membrilor organizaţiei scrisori prin care îi anunţă că vor fi organizate proteste în stradă, calendarul detaliat al acţiunilor urmând să fie stabilit vineri.

Scrisoarea trimisă medicilor este semnată de preşedintele CMR, Vasile Astărăstoae, care le transmite colegilor că sunt momente în viaţa fiecăruia când trebuie să ia decizii ce le vor influenţa destinul.

Preşedintele CMR le mai transmite colegilor că numai cine vrea să fie surd şi orb nu observă că, în România, profesioniştilor din sănătate li se oferă venituri mici, muncă epuizantă, lipsă de respect şi, în final, recomandarea de a-şi lăsa familia şi a pleca în pribegie în străinătate.

CMR le mai transmite medicilor că în 6 septembrie, împreună cu Coaliţia profesioniştilor din sistemul de sănătate, va fi stabilit calendarul detaliat al manifestărilor care vor fi organizate.

În 6 august, CMR anunţa că angajaţii din sistemul sanitar vor participa, între 18 şi 24 septembrie, la pichetări în toate judeţele din ţară şi în Capitală, în faţa Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului de Finanţe, iar în octombrie va fi organizat un miting la Bucureşti.

Principala nemulţumire a personalului sanitar este legată de nivelul salariilor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.