Acasă Politic Bucuresti: Detasamentul special de protectie si interventie, la aniversare

Bucuresti: Detasamentul special de protectie si interventie, la aniversare

DISTRIBUIȚI

122317 – 03092013 – Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a participat astăzi la ceremonia dedicată aniversării Detaşamentului special de protecţie şi intervenţie (DSPI) din cadrul M.Ap.N.

Cu acest prilej, ministrul Duşa a felicitat personalul detaşamentului pentru modul în care îşi face datoria, atât pe plan intern cât şi extern, şi a precizat faptul că, în cei 15 ani de la înfiinţare, militarii şi-au îndeplinit cu profesionalism misiunile.

„DSPI a acţionat pentru asigurarea securităţii factorilor umani şi materiali din responsabilitatea Ministerului Apărării Naţionale, precum şi a unor evenimente politico-militare şi militare de înaltă vizibilitate organizate în ţara noastră, precum Reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre NATO, Rusia şi Ucraina, Summit-ul Alianţei Nord-Atlantice sau Conferinţa Comitetului Militar al NATO. De asemenea, unitatea contribuie la efortul asumat de Ministerul Apărării Naţionale în cadrul misiunilor internaţionale din teatrele de operaţii”, a spus ministrul.

În cadrul ceremoniei a fost prezentat un exerciţiu demonstrativ şi a fost organizată o expoziţie statică.

Detaşamentul special de protecţie şi intervenţie a fost înfiinţat la 1 septembrie 1998 cu denumirea de Detaşamentul de protecţie şi pază.

Unitatea a primit, în anul 2008, prin decret prezidenţial, Drapelul de luptă. Tot atunci, structura a primit distincţia Emblema de onoare a informaţiilor pentru apărare, ca element de recunoaştere a meritelor şi eforturilor deosebite depuse de-a lungul existenţei în îndeplinirea misiunilor şi sarcinilor încredinţate. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.