Acasă Politic Bucuresti: Discutii la MADR cu producatorii pentru imbunatatirea regimului de depoziare a...

Bucuresti: Discutii la MADR cu producatorii pentru imbunatatirea regimului de depoziare a semintelor

DISTRIBUIȚI

122304 – 03092013 – La sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a avut loc luni o întâlnire  între conducerea MADR şi reprezentanţii   Asociației Române a Comercianților de Produse Agricole (ARCPA) pe tema schemei de garantare a certificatelor de depozit.

De asemenea, subiectul amintit s-a regăsit și pe ordinea de zi a discuțiilor din data de 27 august 2013 avute de conducerea MADR, la sediul instituţiei, cu reprezentanţii marilor exploataţii agricole din ţară.

            Întâlnirile de la sediul MADR au loc în contextul elaborării unui proiect legislativ pentru îmbunătăţirea regimului de depozitare a seminţelor de consum în spaţii licenţiate şi de utilizare a certificatelor de depozit pentru acestea. Astfel, modificarea legislaţiei vizează atragerea mai multor producători către un astfel de mecanism de piaţă, potrivit unui comunicat al MADR. Un alt instrument care permite o bună funcţionare a pieţei produselor agricole cu o transparenţă mult mai mare este reprezentat de înfiinţarea unei burse de mărfuri pentru cereale şi produse derivate.

            În următoarele zile, conducerea MADR are în vedere organizarea unui întâlniri a grupului de lucru format din reprezentanți ai Bursei Române de Mărfuri, ai depozitarilor, ai comercianţilor precum şi ai producătorilor pentru a îmbunătăţi legislaţia cu privire la continuarea schemei de garantare a certificatelor de deposit, se mai arată în comunicat. – www-promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.