Acasă Politic Bucuresti: Masuri speciale pentru meciurile cu Ungaria si Turcia

Bucuresti: Masuri speciale pentru meciurile cu Ungaria si Turcia

DISTRIBUIȚI

 122362 – 05092013 –

Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile sale specializate de ordine şi siguranţă publică, a luat măsurile necesare pentru desfăşurarea în bune condiţii a partidelor de fotbal dintre reprezentativa naţională a României şi cele ale Ungariei şi Turciei, programate a se desfăşura în București, pe Arena Naţională, în zilele de 6, respectiv 10 septembrie a.c.

Cu ocazia acestor evenimente, care vor atrage un număr mare de spectatori, Jandarmeria Română, Poliția Română, Poliția de Frontieră și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vor avea în vedere prevenirea apariției unor incidente care să afecteze ordinea publică, prin prezența activă în principalele puncte de pe traseul de deplasare a suporterilor către și de la arena sportivă.

Astfel, Poliţia Română va desfăşura activităţi de menţinere a ordinii publice în gările de tranzit, în aerogări, fiind prezentă inclusiv pe principalele artere rutiere utilizate de suporterii care vor alege să se deplaseze cu autoturisme personale.

Poliţiştii rutieri vor adopta măsuri pentru fluidizarea, după caz devierea sau restricţionarea circulaţiei. Traseele rutiere pe care se vor impune restricții vor fi comunicate în timp util de către Brigada Poliției Rutiere a Capitalei.

Structurile Jandarmeriei și Poliției vor fi prezente în zonele unde este posibil să se adune un număr mare de suporteri, respectiv  Gara de Nord, Centrul orașului, terasele și barurile din Centrul vechi al Bucureștiului, zona din preajma stadionului, precum și punctele de interes turistic pretabile a fi vizitate de către suporterii străini. Totodată, jandarmii vor însoți grupurile de suporteri care se vor deplasa în mod organizat către stadion și, ulterior, către mijloacele de transport care le vor asigura defluirea.

Pentru a realiza un control operativ şi fluent la intrarea în țară, Poliţia de Frontieră Română este pregătită cu măsuri de suplimentare a personalului care efectuează controlul documentelor de călătorie în punctele de trecere a frontierei.

De asemenea, la intrarea în ţară, atât prin punctele de trecere a frontierei terestre, cât şi pe Aeroportul Henri Coandă Bucureşti, poliţiştii de frontieră vor distribui suporterilor străini pliante cu informaţii utile şi numere de telefon la care pot apela în situaţii de urgenţă.

Pentru perioada desfășurării celor două meciuri de fotbal autoritățile române mențin o permanentă colaborare cu structurile de aplicare a legii din țările de unde sunt așteptați suporteri străini, beneficiind și de prezența în București a 3 polițiști unguri, special pentru meciul din data de 6 septembrie a.c.

Echipaje ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă vor fi prezente în zona adiacentă arenei sportive pentru protecţia populaţiei şi a bunurilor, în scopul prevenirii şi stingerii incendiilor, precum şi pentru prevenirea sau limitarea efectelor altor situaţii de urgenţă ce s-ar putea produce în acest context.

Ministerul Afacerilor Interne face apel la cetățenii Capitalei să dea dovadă de înțelegere față de posibilul disconfort generat de restricțiile care vor fi impuse în ziua meciurilor, asigurând totodată că acestea sunt destinate desfășurării în deplină siguranță a competițiilor sportive. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.