Acasă Politic Bucuresti: MTS a reluat organizarea mai multor tipuri de tabere pentru elevi...

Bucuresti: MTS a reluat organizarea mai multor tipuri de tabere pentru elevi si studenti

DISTRIBUIȚI

122363– 05092013 – Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) a reluat organizarea mai multor tipuri de tabere pentru copii şi tineri: tabere de odihnă, tabere tematice şi naţionale, tabere pentru copii şi tineri cu dizabilităţi, „Programul ARC”, şi a desfăşurat în premieră tabere pentru copii şi tineri instituționalizați, „Tabăra Olimpicilor” şi „Tabăra Tinerelor Talente”.

Tabere pentru copiii și tinerii cu dizabilități şi instituţionalizaţi – 6.000 de tineri au beneficiat de acest tip de tabere, organizate pentru prima dată, special pentru ei, de către Ministerul Tineretului şi Sportului, care a asigurat cazarea şi masa participanţilor în centrele din subordine.

Tabăra Olimpicilor – Se adresează elevilor care au câștigat premii la olimpiadele naționale și internaționale pe diferite discipline, selecția acestora fiind realizată cu ajutorul Ministerului Educației Naționale. Are ca scop motivarea, încurajarea, susţinerea, recunoaşterea şi recompensarea adevăratelor valori, modele de urmat pentru toţi tinerii, în vederea dezvoltării unei comunităţi ce este posibilă doar prin existenţa unor vârfuri de performanţă cum sunt olimpicii. De asemenea, se doreşte stabilirea de contacte între olimpicii din ţară pe diferite domenii, prin folosirea activităţilor nonformale (work-shop-uri, jocuri de rol, concursuri) în vederea realizării unui schimb de experienţă şi a colaborării active a acestora pe diferite domenii.

Tabăra Tinerelor Talente – Este organizată pentru prima dată de către Ministerul Tineretului şi Sportului şi se adresează tinerilor cu talente deosebite, cu precădere în domeniul artelor plastice, având ca scop stimularea şi recunoaşterea aptitudinilor şi valorilor artistice ale acestora. Se oferă posibilitatea prezentării unei game tehnice diverse, prin organizarea de work-shop-uri.

Tabere de odihnă – În vacanţa de vară a anului 2013, la nivelul întregii ţări, prin Direcţiile Judeţene pentru Sport şi Tineret, s-au organizat tabere de odihnă pentru un număr de aproximativ 30.000 de copii și tineri, realizând venituri proprii în unităţile subordonate.

Tabere tematice şi naţionale – Numărul de participanți a fost de peste 5.000 de copii și tineri. În cadrul acestora, este asigurată educaţia nonformală a copiilor şi tinerilor în timpul vacanţelor, în centrele de agrement, facilitând accesul acestora la programe şi proiecte specializate pentru dezvoltarea unor abilităţi şi competenţe complementare celor oferite în cadrul sistemului de învăţământ. Temele abordate în cadrul acestor tabere au fost: orientare turistică, pictură, sculptură, folclor, ecologie, artă fotografică, informatică, jurnalism, antidrog, istorie, șah, teatru, mini-volei, speologie şi magia dansului.

Tabere pentru copii şi tineri români din afara ţării Programul de tabere „ARC” se adresează tinerilor care îşi asumă în mod liber identitatea culturală română – persoane de origine română şi cele aparţinând filonului lingvistic şi cultural românesc, care locuiesc în afara frontierelor României, denumite „români de pretutindeni”. La acest program au participat 2.035 de elevi, studenţi, tineri şi profesori însoţitori din ţările aflate în jurul graniţelor ţării şi Balcani. Scopul acestui program îl reprezintă: conştientizarea apartenenţei la identitatea culturală română, aprofundarea cunoştinţelor de cultură şi civilizaţie românească, promovarea educaţiei în limba română, dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba română şi mijlocirea contactului între etnicii români din diferite ţări, posibilitatea de a intra în contact cu realităţile României, accesul la valorile patrimoniului cultural românesc şi promovarea imaginii României şi a românilor. Programul „ARC” a fost realizat în colaborare cu Departamentul Politici pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni (DPRRP) şi Institutul Cultural Român.

Tabere de studenți – La acest program au participat 6000 de studenți din toată țara, organizați în 9 serii. Beneficiarii taberelor studențești au fost selectați de către universități, având prioritate cazurile sociale, studenții cu rezultate deosebite obținute la învățătură şi studenții care s-au evidențiat prin activități cultural artistice. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.