Acasă Politic Bucuresti: O mie de oponenti ai proiectului Rosia Montana au blocat Bd....

Bucuresti: O mie de oponenti ai proiectului Rosia Montana au blocat Bd. Regina Elisabeta

DISTRIBUIȚI

122284 – 03092013 – Aproximativ o mie de manifestanţi care se opun proiectului aurifer pe bază de cianuri de la Roşia Montana au blocat luni seara temporar Bulevardul Regina Elisabeta din Capitală. Ei au protestat faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană, aprobat de Guvern săptămâna trecută.

Bulevardul Regina Elisabeta a fost deblocat de manifestanţi după şase ore, în a doua zi de proteste faţă de proiectul Roşia Montană. Manifestaţia s-a încheiat fără incidente.

Manifestanţii, cei mai mulţi tineri, s-au adunat în zona fântânii de la Universitate. Ei au afişat drapele şi bannere pe care scria: „Ruşine!„, „Măi, măi, dragă Rovana/Ia mâna de pe Roşia Montana!„, „Nu faceţi ketchup din Roşia Montana!„.

Protestatarii au scandat: Jos Băsescu!„, „Jos Ponta!„, „Ape curate, nu cianurate!” şi „PDL-USL, aceeaşi mizerie!„.

În jurul orelor 22.30, manifestanţii s-au mutat din zona fântânii de la Universitate pe Bulevardul Regina Elisabeta, unde au blocat circulaţia rutieră. Ei s-au aşezat pe stradă, unde au scandat mesaje împotriva proiectului de la Roşia Montană şi au bătut cu sticle de plastic în asfalt şi în diverse tobe improvizate.

Protestul s-a încheiat în jurul orei patru dimineaţa. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.