Acasă Politic Bucuresti: Sef de sectie la Spitalul Judetean Mures, in conflict de interese

Bucuresti: Sef de sectie la Spitalul Judetean Mures, in conflict de interese

DISTRIBUIȚI

122387– 05092013 – Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul lui Constantin Copotoiu, şef de secție în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, întrucât, în perioada exercitării funcțiilor de şef de secție în cadrul unității sanitare menționate și membru al Consiliul de Administrație al aceluiași spital clinic public, a deținut și deține acțiuni și interese la o societate comercială care a încheiat cu spitalul două contracte de prestări servicii, un contract de furnizare de servicii medicale și două acte adiționale la două dintre aceste contracte.

Astfel, Copotoiu a încălcat dispozițiile Legii nr. 95/2006, potrivit cărora „constituie conflict de interese deţinerea […] de […] acţiuni sau interese la societăţi comerciale […] care stabilesc relaţii comerciale cu spitalul […]”, care „se aplică şi şefilor de secţie […] din spitalele publice” și „se aplică şi membrilor consiliului de administraţie”.

Persoana față de care s-a constatat existenţa conflictului de interese este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului, se precizează într-un comunicat al ANI. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.