Acasă Politic București: A fi român nu este un complex, ci mândria de a...

București: A fi român nu este un complex, ci mândria de a avea aceleași trăsături cu George Enescu

DISTRIBUIȚI

122296 – 03092013 – Cu ocazia zilei limbii române, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni (IEH) a trimis cărţi în limba română comunităţilor de români din Serbia, Italia şi Republica Moldova, se arată într-un comunicat al IEH.

            Institutul împreună cu Asociaţia socio-culturală „România”-Lombardia, au organizat în comunitatea românilor din Lombardia, Italia, un eveniment cultural în data de 31 august a.c. În cadrul acestuia au fost dezbătute importanţa existenţei zilei limbii române şi semnificaţia acesteia, dar şi problematica comuntăţii de români din Lombardia. De asemenea, a fost organizat şi un moment artistic susţinut de grupul folk „Claudia şi feciorii”.

Au fost organizate evenimente şi expoziţii dedicate zilei limbii române atât în Italia, cât şi în alte comunităţi de români din afara graniţelor ţării.

Cu acest prilej, Zvetlana Preoteasa, directorul general al IEH a declarat: “A fi român nu reprezintă un complex, ci reprezintă mândria de a vorbi aceeaşi limbă, de a avea aceleaşi trăsături naţionale cu George Enescu, cu Emil Cioran, cu Maia Morgenstern, cu Nadia Comăneci, cu Ilie Năstase, etc. Sărbătorind limba română, omagiem tot ceea ce ne defineşte: trecut, cultură, familie, locuri natale. De aceea, Nichita Stănescu spunea: „Limba română este patria mea”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.