Acasă Politic Deputatul László Borbély, preocupat de ”Alianțele în bazinul Carpaților”

Deputatul László Borbély, preocupat de ”Alianțele în bazinul Carpaților”

DISTRIBUIȚI

 122299 – 03092013 – Borbély László, preşedintele Comisiei pentru politică externă a camerei Deputaților, participă la Conferinţa “Europa Carpaţilor”, organizată în cadrul celei de-a XXIII-a ediţii a Forumului Economic, ce se va desfăşura la Krynica, Polonia.

            Agenda Conferinţei analizează strategiile macro-regionale avansate ale Uniunii Europene (strategia pentru regiunea Dunării şi a Mării Baltice) şi creează oportunităţile de multiplicare a modelului de euroregiune promovat de Polonia-Slovacia-Ucraina, în vederea obţinerii de sprijin pentru lansarea unei posibile Strategii UE pentru regiunea Carpaţilor post 2020.

Borbély László va interveni la Panelul I al Conferinţei, intitulat “Alianţe în bazinul Carpaţilor.” Scopul dezbaterilor este acela de a sublinia importanţa alianţelor în secolul 21 şi de a identifica modalităţile prin care se pot iniţia şi implementa acţiuni comune de succes.

La Conferinţă participă parlamentari şi delegaţi ai statelor din regiunea Carpaţilor, reprezentanţi ai Parlamentului European şi ai Comisiei Europene, ai organismelor guvernamentale locale, universităţi şi ONG-uri.

Forumul Economic de la Krynica este organizat anual, începând din 1991. Misiunea sa este de a crea un climat favorabil pentru dezvoltarea cooperării politice şi economice dintre Uniunea Europeană şi ţările vecine.

România a aderat la Convenţia Carpatică în anul 2006, alături de Republica Cehă, Republica Ungară, Republica Polonă, Serbia, Republica Slovacă şi Ucraina.– www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.