Acasă Politic Polonia: Monica Macovei considera Republica Moldova o poveste de succes a Parteriatului...

Polonia: Monica Macovei considera Republica Moldova o poveste de succes a Parteriatului Estic

DISTRIBUIȚI

122388 – 05092013 – Europarlamentarul Monica Macovei a organizat Forumul Economic, care se desfasoara la Krynica, in Polonia, impreuna cu Institutul pentru Studii Estice din Varsovia.

Monica Macovei, presedinte al Delegatiei la Comisia parlamentara de cooperare UE-Republica Moldova, sustine astazi o prezentare in cadrul dezbaterii „Moldova – o poveste de succes a Parteneriatului Estic?”, la care vor fi discutate progresele inregistrate de Republica Moldova in procesul de integrare europeana, dar si obstacolele si pericolele care o pandesc, exprimate inclusiv in declaratiile si amenintarile unor oficiali rusi la adresa Republicii Moldova.

Organizatorii considera ca, in ultimii patru ani, Republica Moldova a devenit o poveste de succes a Politicii de vecinatate estica a Uniunii Europene, iar provocarea o reprezinta acum incheierea Acordului de asociere UE-Moldova si a Acordului de Liber Schimb Aprofundat, prin a carui aplicare se preconizeaza o crestere de 120% a capitalului strain in economie, o crestere cu 12,5 % a Produsului Intern Brut al Republicii Moldova si o crestere minima de 6,5% a veniturilor persoanelor necalificate care muncesc in agricultura. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.