Acasă Politic Turcia: Presa turca preocupata de imigrantii romani din Germania

Turcia: Presa turca preocupata de imigrantii romani din Germania

DISTRIBUIȚI

122320 – 03092013 Presa turcă (Zaman – n.r.) scrie despre dependența imigranţilor români şi bulgari de ajutoarele sociale din Germania. Potrivit Rador, care citează materialul respectiv, majoritatea imigranților nu reușesc să își găsească un loc de muncă, intră în șomaj și ajung să trăiască din ajutoarele sociale acordate de statul german.

Pentru susținerea informației sunt citate statisticile Agenţiei Federale pentru Muncă (AFM), care indică o creștere cu patru procente a numărului românilor din Germania care nu au un loc de muncă, și o creștere cu 57% a celor care primesc ajutoare sociale. De remarcat ănsă că în timp ce statisticile referitoare la șomaj au date de referință, în datele despre persoanele asistate sunt prezentate direct procentele creșterii, fără nicio dată de referință (perioadă și număr de asistați – n.r.).

Datele globale ale AFM artă că numărul est-europenilor stabiliți în Germania în ultimii ani a crescut cu 132 de procente.

Statisticile prezentate de presa turcă fac referire și la alți imigranți din Germania – spanioli și greci,spre exemplu, fără a aminti ceva referitor la comunitatea turcă, destul de greu de integrat de majoritarii nemți.

Potrivit estimărilor de presă, în Germania trăiesc în jur de 3 milioane de turci (aproximativ 3,6% din populația țării).

Minoritatea turcă din Germania este considerată destul de puțin integrată social. Se remarcă faptul că majoritatea turcilor din Germania urmăresc în continuare posturi TV din Turcia, citesc ziare turcești, își fac cumpărăturile la magazine deținute de turci și susțin echipa de fotbal a Turciei chiar și când aceasta joacă împotriva Germaniei, lucruri care nu sunt întotdeauna pe placul nemților. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.