Acasă Politic Bucuresti: Aritmetica statului infractor sau cum se pierd 10 miliarde euro anual...

Bucuresti: Aritmetica statului infractor sau cum se pierd 10 miliarde euro anual la buget

DISTRIBUIȚI

123398 – 14102013 – Românii pierd anual 10 miliarde euro la buget din cauză că statul nu colectează corect TVA, ci îl lasă în buzunarele infractorilor, susţine deputatul PDL Andreea Paul, profesor la ASE . “În realitate, statul încasează acum din TVA echivalentul unei TVA de 13% colectată corect. Avem cele mai mari pierderi din colectarea TVA din întreaga Europă”, potrivit Andreei Paul.

Colectarea a 10 miliarde euro la buget ar însemna creșterea cu 100 euro pe lună a pensiilor celor 5,5 milioane de pensionari, ori creșterea cu câte 100 euro pe lună a salariilor profesorilor, doctorilor și ale celor 1,2 milioane de bugetari, ori construcția, fără șpagă, a 650 km de autostradă pe an”, potrivit calculelor făcute de deputatul PDL.

“Guvernul are două variante: pune tunurile pe evaziunea fiscală și colectează corect TVA-ul de 24% pentru a crește veniturile românilor și numărul kilometrilor de autostradă sau reduce TVA la 15% – minimul acceptat în UE, 9% TVA la toate alimentele sau construiește autostrăzi și lasă mai mulți bani în buzunarele românilor. Soluțiile sunt la îndemână. Opțiunile sunt ale puterii politice, din păcate, și nu ale puterii competente”, a mai spus Andreea Paul. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.