Acasă Politic Bucuresti: Cei sapte suspecti de rapiri de oameni de afaceri au fost...

Bucuresti: Cei sapte suspecti de rapiri de oameni de afaceri au fost arestati

DISTRIBUIȚI

123331 – 10102013 – Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis arestarea preventivă pentru 29 de zile a celor şapte suspecţi, trei români şi patru israelieni, reţinuţi marţi noapte de procurorii DIICOT sub acuzaţia că răpeau oameni de afaceri, pe care apoi îi obligau să le returneze mari sume de bani.

            Decizia poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

            Cele şapte persoane fac parte dintr-o grupare specializată în săvârşirea de infracţiuni de violenţă – lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie şi şantaj, ce acţiona în Capitală şi viza îndeosebi oameni de afaceri de origine israeliană.

            Printre cei implicaţi în acest caz se află avocaţi, medicul Iancu Morad (cunoscut şi ca „esteticianul vedetelor”, preferatul lui Cătălin Botezatu), Tolea Ciumac şi Mihai Mila (un apropiat al lui Gigi Becali), implicat în dosarul sechestrării hoţilor care i-au furat maşina lui patronului din Ghencea.

            Potrivit DIICOT, membrii grupării sunt acuzaţi că, prin violenţă, ameninţare şi folosirea armelor de foc, au lipsit de libertate mai multe persoane, în scopul deposedării acestora de bunuri de valoare sau pentru a le determina sa plătească sume importante în lei sau valută.

            Astfel, pe 4 octombrie, una dintre victime a fost obligată să se deplaseze împreună cu învinuiţii la sediul unui cabinet de avocatură, să semneze un contract de prestări servicii în valoare de 900.000 de euro şi să le vireze membrilor grupării în baza acestuia suma de 93.000 de euro. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.