Acasă Politic Bucuresti: Comemorarea Zilei Holocaustului în Romania

Bucuresti: Comemorarea Zilei Holocaustului în Romania

DISTRIBUIȚI

123300 – 09102013 – Începând cu anul 2004, la data de 9 octombrie a fiecărui an, România comemorează la nivel naţional Ziua Holocaustului. Cu acest prilej, Ministerul Afacerilor Externe salută eforturile susţinute ale autorităţilor române de a-şi asuma partea de responsabilitate care revine României pentru ceea ce s-a întâmplat acum o jumătate de veac şi doreşte să aducă un respectuos omagiu tuturor celor care au suferit de pe urma politicilor discriminatorii, antisemite şi rasiste.

            Prin această comemorare, România îşi reafirmă hotărârea de a continua cooperarea cu instituţiile internaţionale care studiază problematica Holocaustului şi disponibilitatea de a contribui la eforturile depuse de acestea, pentru clarificarea tuturor aspectelor legate de combaterea antisemitismului şi xenofobiei, potrivit unui comunicat al MAE.

            În ultimii ani, România a întreprins eforturi semnificative, atât în plan legislativ, cât şi instituţional, în vederea combaterii antisemitismului, precum şi a oricăror manifestări de rasism, xenofobie, discriminare rasială şi intoleranţă. Înfiinţarea Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului în România, a Centrului de Studii Ebraice de la Iaşi, lansarea Raportului Comisiei Wiesel, precum şi inaugurarea Memorialului Victimelor Holocaustului, la 8 octombrie 2009, reprezintă câteva dintre acţiunile concrete ale autorităţilor române în acest domeniu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.