Acasă Politic Bucuresti: Georgia cere sprijin Romaniei

Bucuresti: Georgia cere sprijin Romaniei

DISTRIBUIȚI

 

 123290 – 09102013 – Preşedintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaţilor, László Borbély, l-a primit pe Ilia Giorgadze, ambasadorul Georgiei în România.

            Ambasadorul georgian a mulţumit pentru suportul constant acordat de Parlamentul României pentru demersurile euro-atlantice ale ţării sale şi a solicitat sprijin la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius din 28-29 noiembrie pentru ca Georgia să fie printre statele care, prin intermediul Acordul de Asociere, să fie înscrise ireversibil pe traseul european.

            László Borbély l-a asigurat pe oaspete că pentru România demersurile europene ale Georgiei, Moldovei şi Ucrainei sunt priorităţi ale politicii externe şi că demararea procedurilor de aderare reflectă atât voinţa Uniunii Europene şi a Statelor Membre, cât şi consensul grupurilor politice de toate orientările pentru acest subiect.

            Totodată, ambasadorul georgian l-a informat pe Borbély despre apropiata vizită la Bucureşti a ministrului georgian de externe, Maia Panjikidze, şi a dat asigurări că orientarea pro-europeană a ţării sale va continua şi după alegerile prezidenţiale din 27 octombrie 2013. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.