Acasă Politic Bucuresti: Ministerul se aștepta ca GFR să renunțe lacondițiile suspensive și să...

Bucuresti: Ministerul se aștepta ca GFR să renunțe lacondițiile suspensive și să facă plata

DISTRIBUIȚI

123420 – 15102013 – „Astazi s-au implinit 60 de zile pe care GFR le avea sa plateasca”, a spus ministrul Transporturilor, intr-o scurta declaratie de presa sustinuta aproape de miezul nopții.

„Comisia de privatizare a asigurat derularea constanta a procesului, statul roman si Ministerul Transporturilor l-au investit cu responsabilitate de conducere a comisiei pe domnul secretarde stat Cristian Ghibu. Am avut doar doua cerinte precise pentru domnul secretar de stat Ghibu – sa se concentreze pe procesul de privatizare si sa mentina situatia in legalitate”, a precizat Ramona Manescu.

Aceasta a mentionat ca GFR, cumparatorul CFR Marfa, ar fi putut sa renunte la conditiile suspensive si sa plateasca intreaga suma chiar luni.

„Ministerul Transporturilor si-a inteplinit obligatiile contractuale, va spun cu toata responsabilitatea. Cumparatorul ar fi putut plati azi, renuntand la cele trei conditii suspensive”, a precizat ministrul Transporturilor.

Nu in ultimul rand, Ramona Manescu a comentat si posibilitatea returnarii banilor depusi de catre Gruia Stoica: „Comisia de privatizare impreuna cu consultantii analizeaza oportunitatea rentinerii garantiei de catre stat”. Declaratiile acesteia au fost facute dupa ce privatizarea CFR Marfa a esuat, luni, ca urmare a faptului ca nu au fost indeplinite conditiile de privatizare.

Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Roman (GFR), castigatorul licitatiei, a declarat ca i s-a comunicat ca nu este posibil sa fie facuta plata si finalizata tranzactia.

Intrebat daca se va ajunge la un proces, in cazul returnarii celor 30 de milioane de euro deja depuse, Stoica a raspuns: „Nu stiu ce sa va spun vizavi de acest aspect, daca se va ajunge la proces. Conform contractului, banii trebuie returnati”.

Procesul de privatizare va fi reluat, insa, de la zero, cel mai probabil marti, potrivit unor surse din cadrul Ministerului Transporturilor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.