Acasă Politic Bucuresti: Realitatea Media, urmărită penal

Bucuresti: Realitatea Media, urmărită penal

DISTRIBUIȚI

123521 – 18102013 – Procurorii DNA au inceput, joi, urmarirea penala impotriva SC Realitatea Media SA si a altor doua firme, dupa ce Guvernul a notificat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) despre verificarile efectuate la unele entitati publice in legatura cu sumele solicitate de la acestea.

Astfel, procurorii au inceput urmarirea penala fata de SC Realitatea Media SA, „in sarcina careia s-a retinut infractiunea de spalare a banilor, avand in vedere ca exista date si indicii temeinice ca a fost finantata cu bani proveniti din evaziune fiscala, transferul banilor fiind realizat sub forma unor contracte de imprumut”, se arata intr-un comunicat al DNA.

In plus, SC Strategies-Research-Investments SRL este, de asemenea, urmarita penal, aceasta fiind acuzata de fals in inscrisuri sub semnatura privata si participatie improprie la abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. Procurorii sustin ca exista date si indicii „temeinice” potrivit carora in favoarea acestei societati au fost falsificate documente, prin antedatare, pentru a modifica registrul actionarilor.

Documentele astfel modificate au fost depuse la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti unde s-au formulat cereri de inregistrare a mentiunilor privind schimbarea actionariatului, in scopul prejudicierii creditorilor SC Realitatea Media SA.

A treia firma urmarita penal este Rovigo SPRL, „in sarcina careia s-a retinut infractiunea de bancruta frauduloasa, avand in vedere ca exista date si indicii temeinice ca societatea a fost folosita pentru instrainarea marcilor Realitatea Media”.

Guvernul a notificat, joi, Parchetul de pe langa ICCJ in legatura cu verificarile facute la Realitatea Media. Astfel, Corpul de Control a sesizat PICCJ despre „posibile indicii privind implicarea reprezentantilor SC Realitatea Media SA in acte si operatiuni care pot intruni elemente constitutive ale infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata si tentativa de inselaciune”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.