Acasă Politic Paris: Ministrul Cristian David către românii din Franța: O comunitate unită este...

Paris: Ministrul Cristian David către românii din Franța: O comunitate unită este mai puternică

DISTRIBUIȚI

123391 – 14102013 – Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a participat la Reuniunea Ambasadei/Consulatelor din Franţa cu mediul asociativ. Cu această ocazie, au fost dezbătute teme privind cartografierea mediului asociativ din perspectiva derulării proiectelor fiananțate de către

Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni (DPRRP), necesitatea amplificării prezenței personalităților române proeminente în mediul public și a utilizării unui instrument profesionist de comunicare în vederea sporirii vizibilității aspectelor pozitive care se desprind din viața comunității românești, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Ministrul delegat a subliniat că, fără conturarea unei imagini corecte a României, eforturile de integrare a diasporei vor înregistra rezultate minime și a solicitat sprijinul asociațiilor și al membrilor corpului diplomatic și consular  în vederea unirii eforturilor în această direcție. De asemenea, demnitarul a accentuat necesitatea păstrării legăturii permanente dintre comunitate şi MAE, atât prin intermediul misiunilor diplomatice, cât şi prin intermediul DPRRP.

Ministrul delegat a amintit reprezentanților comunității că, din acest an, programele finanțate de către DPRRP au fost completate cu unul privind asociativitatea. În context, a menționat importanța consolidării organizaționale, arătând că o comunitate unită este mai puternică și își poate face mai ușor auzită vocea în spațiul public.

Oficialul a vorbit și despre soluția federalizării reprezentării românești, care va permite transmiterea, pe un singur canal, a unor mesaje mai puternice și mai ferme. De asemenea, existența unui singur interlocutor, cu un grad mult mai mare de stabilitate, va ușura dialogul atât cu autoritățile române, cât și cu cele ale țării de adopție. 

În legătură cu alegerile municipale din Franța, de anul viitor, ministrul delegat a îndemnat la o mai mare implicare a reprezentanților comunității în ridicarea nivelului de participare la vot, menționând că autoritățile locale sunt mult mai receptive la satisfacerea nevoilor unor comunități active, care reprezintă un potențial electorat important. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.