Acasă Politic Vaslui: Chevron a suspendat activitatea la Pungesti

Vaslui: Chevron a suspendat activitatea la Pungesti

DISTRIBUIȚI

123508 – 17102013 – Compania Chevron a suspendat activitatea din Pungeşti, judeţul Vaslui, unde ar fi trebuit să înceapă exploatarea gazelor de şist.

Utilajele Chevron s-au oprit la 30 de kilometri de locul de exploatare şi aşteaptă ca protestele din zonă să înceteze pentru a se putea întoarce, potrivit B1 Tv.

„Chevron poate confirma astăzi suspendarea activităţilor în Siliştea, comuna Pungeşti, judeţul Vaslui. Prioritatea noastră este să desfăşurăm aceste activităţi într-un mod sigur şi responsabil faţă de mediul înconjurător, în conformitate cu acordurile de mediu pe baza cărora operăm. Chevron îşi reiterează angajamentul de a avea relaţii constructive şi pozitive cu comunităţile unde îşi desfăşoară activitatea şi de a continua dialogul cu publicul interesat, comunităţile locale şi autorităţile, despre proiectele sale. Chevron a obţinut permisele de mediu şi autorizaţiile necesare demarării activităţilor în Siliştea. Chevron intenţionează să realizeze exclusiv activităţi de explorare, folosind tehnologii convenţionale, în perimetrul EV-2, conform permiselor pe baza cărora operăm”, a informat compania. 

Echipe ale companiei Chevron au sosit joi dimineaţă la Pungeşti pentru a ridica utilajele cu care urmau să înceapă explorările pentru gaze de şist în zonă. 

Localnicii din Pungeşti sunt hotărâţi să rămână în stradă şi să continue manifestările. 

Deşi locuitorii care protestează se bucură de victoria pe care au obţinut-o, ei cred că decizia de retragere nu este decât o manevră a autorităţilor de a-i face să plece. Prin urmare, sătenii au blocat, de data aceasta, plecarea utilajalor, strigând „Jandarmeria apără hoţia” şi „Demisia” faţă de prefectul de Vaslui, care a sosit la faţa locului.

La prânz, participanţilor li s-au oferit sarmale aduse din sat. De altfel, mâncare li s-a adus protestarilor şi în cursul nopţii, iar unul dintre liderii sătenilor a mulţumit binefăcătorilor la portavoce încă de dimineaţă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.